Een uitspraak die de meeste wel herkennen. Voor degene die hier wel van hebben gehoord, maar totaal geen idee hebben waar de uitspraak vandaan komt, raad ik aan verder te lezen.
In zijn essay - waarvan we de titel inmiddels wel weten - beschrijft Bill Gates dat internet een marktplaats zou worden voor content. Met name voor bedrijven met specifieke content en een eigen website. En de man met een waarde van 105,4 miljard geloof ik wel. Met andere woorden, het succes van een goede website zit in goede content.
Wanneer je content op orde is, zal de rest volgen. Met content marketing kan je doelen behalen zoals het vergroten van merkbekendheid, nieuwe leads genereren en jezelf positioneren als expert in je vak zodat de consument je makkelijker kan vinden. Dit alles op organische wijze. Mochten er alsnog geen organische bezoekers op je website komen, dan kan het altijd nog via digital advertising.
Een ander statement van Bill Gates was dat een websitebezoeker via een advertentie op jouw website kan komen en dat de adverteerder dit zou kunnen meten. Dit heeft Bill goed voorspelt. Ik durf te zeggen dat elke digitale advertentie wordt doorgemeten met een soort van business manager of een soortgelijke analytische tool die dit kan monitoren. In 2018 lag 52% van de totale advertentiekosten in Amerika in digital advertising. Dat komt neer op 107,5 miljard dollar. Als dit soort bedragen worden uitgegeven om internetbezoekers op jouw website te krijgen, dan kan je beter een goede website hebben met een sterke combinatie in paid, owned en earned media.
Achter elk buitengewoon merk, zit anno 2021 een buitengewone website. Zo'n buitengewone website is niet alleen owned media. Bij content marketing zit de insteek meer op earned media. Het is namelijk een feit dat wanneer je een goed merk wilt neerzetten, social proof een goede manier is om dit te 'verdienen'. En in de basis is earned media social proof omdat mensen aan de buitenwereld bewijzen dat zij jouw bedrijf tof vinden. Bill Gates heeft dit en meer beschreven in een essay die hij in 1996 heeft gepubliceerd. Je zou dus bijna zeggen dat er een glazen bol naast zijn computer scherm staat waarin hij de voorspelling heeft gezien. Of hij rijd in de weekenden door de stad in een DoLorean, soortgelijke als die van de beroemde filmreeks Back to the Future, waarin Marty McFly en Doc Brown door de tijd reizen. Zo zijn er in 1996 wel meer gave dingen gebeurd. Dit lees je in mijn blog "De eerste growth hack ooit".